Franse actrice Marie-France Pisier is overleden

De Franse actrice Marie-France Pisier is afgelopen nacht overleden in haar woonplaats Saint-Cyr-sur-Mer. Ze kreeg rollen van grote cineasten zoals François Truffaut en Alain Robbe-Grillet. Pisier is 66 geworden.

Volgens de politie zou haar man haar gevonden hebben in het zwembad van hun villa. De doodsoorzaak wordt onderzocht, maar de politie denkt niet dat het om kwaad opzet gaat. Pisier werd volgende maand nog in Cannes verwacht voor een hommage aan Jean-Paul Belmondo.

Haar carrière ging van start in de vroege jaren 60. In 1962 debuteerde ze als Colette in "L'amour à vingt ans" van Truffaut.

Pisier was vooral te zien in auteursfilms, van onder anderen Luis Buñuel ("Le fantôme de la liberté"), Jacques Rivette ("Céline et Julie vont en bateau").

Voor haar vertolkingen in films van André Téchiné won Pisier twee Césars  voor beste actrice in een bijrol ("Souvenirs d'en France" (1976) en "Barocco" (1977)). Later speelde ze in meer commerciële films, zoals in "L'as des as", waarin ze naast Jean-Paul Belmondo te zien was.