Japan bouwt opslagtanks voor radioactief water

Tepco, de uitbater van de beschadigde kerncentrale in Fukushima, gaat er tijdelijke opslagtanks bouwen voor hoogradioactief water. Het water in de reactorgebouwen hindert de werknemers om de koelingsfuncties in centrale te herstellen.

Tepco heeft de opslagruimte nodig om zowat 67.500 ton hoogradioactief water uit de reactorgebouwen op te slaan.

Tepco wil ook waterfilterinstallaties en koelsystemen installeren voor elke reactor in Fukushima, zo bericht nieuwszender NHK. De installaties moeten radioactieve substanties verwijderen uit het verontreinigde water en het koude water hergebruiken voor de koeling van de reactoren.

De centrale raakte zwaar beschadigd door de aardbeving en tsunami die Japan op 11 maart troffen en aan minstens 14.000 mensen het leven kostten.