Jonge brokkenpiloot zwaargewond na dolle rit

In Zelzate is vanmorgen een jonge autobestuurder zwaargewond geraakt. De 18-jarige reed een fietser aan, schuurde tegen een woning en reed een kolenhok en een ijzeren hek stuk. Door het ongeval moest de Asseneedsesteenweg een tijdlang afgesloten worden.

Het ongeval gebeurde rond vijf uur op de Asseneedsesteenweg. "De jonge bestuurder reed rakelings een fietsende vrouw aan, die op het fietspad in groep aan het rijden was, en schuurde tweehonderd meter verder tegen de gevel van een woning", aldus de brandweer van Zelzate. De jonge fietsster kwam ten val en liep een gekneusde heup op.

"Daarna ramde hij een hok en reed hij tegen het hek van een andere woning." De wagen kwam aan de overkant van de straat op de hoek van een andere woning tot stilstand. De bestuurder zat gekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. De jongen werd met een verschoven bekken en een gebroken heup overgebracht naar het AZ Sint-Lucas in Gent.

Het parket van Gent stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Die stelde vast dat de bestuurder ongeveer 90 kilometer per uur reed op een plaats waar er een limiet van 50 geldt. Een bloedproef zal moeten uitmaken of hij gedronken had.

Zowel de fietsers als de bestuurder van de wagen kwamen van een jeneverfuif in Stoepe, bij Ertvelde. Door het ongeval en de vaststellingen van het parket bleef de Asseneedsesteenweg afgesloten tot vanmorgen 10 uur.