Efteling maakt kinderserie met mascotte

Mascotte Pardoes van het Nederlandse sprookjespark de Efteling krijgt behalve een eigen attractie ook een eigen televisieserie. De kinderserie "Pardoes de tovernar" is de eerste fantasyserie met echte acteurs van Nederlandse bodem.

De hoofdrol in de serie is voor de onbekende 17-jarige acteur Alex Hendrickx uit Bergen op Zoom. Voor het verhaal werd Anjali Taneja gevraagd. Die is bekend als de bedenker en schrijver van "Het huis Anubis", gemaakt door Studio 100.  De Efteling kondigde aan dat de serie in december te zien is op Nickelodeon. De kinderzender brengt de serie hoogstwaarschijnlijk ook in andere Europese landen uit.

Vanaf 2012 opent de Efteling in het park het Rijk der Fantasie met Pardoes in de hoofdrol. De pop ondergaat voor de serie en de attractie een transformatie tot sprekende tovenaarsleerling.

Meest gelezen