Na de “frigoboxtoerist”, de hondendrollendatabank

Graaf Leopold Lippens (kleine foto), de burgemeester van Knokke-Heist, heeft een origineel idee om de hondendrollen uit zijn stad te weren. Hij wil een DNA-databank oprichten om de eigenaars van de honden te identificeren en te bekeuren.

Lippens, in een ver verleden bekend voor zijn uitspraken tegen de zogenoemde “frigoboxtoerist”, trekt ten strijde tegen hondendrollen. “Waar je ook wandelt in ons land, je ziet in de steden drollen van honden liggen”, aldus Lippens. “Dat is zeer onaangenaam. De mensen zijn niet goed opgevoed.”

Op het Italiaanse eiland Capri deed Lippens een origineel idee op. Daar wordt van elke hond die het eiland binnenkomt, een DNA-staal genomen. Als de politie ergens een hondendrol vindt, wordt de drol ontleed en krijgen de eigenaars een boete in de bus.

Als de kostprijs meevalt, wil hij het systeem niet alleen in Knokke-Heist invoeren. “Misschien is het een idee voor de mensen die schijnbaar trachten beleid te voeren in ons land, om dat overal in te voeren.” Lippens denkt dat de boetes van de overtreders het systeem zullen betalen.

Meest gelezen