Fout op herdenkingsmuur Gerard Reve

Op een herdenkingsmuur in Machelen staat in een gedicht van Gerard Reve een woord te veel. De herdenkingsmuur werd op paasmaandag onthuld, maar pas enkele dagen later merkte iemand de fout op.

Gerard Reve woonde tot aan zijn dood in Machelen, een deelgemeente van Zulte. Om de schrijver en dichter te eren, liet het gemeentebestuur het gedicht "Credo" in koperen letters op een muur aanbrengen, maar in plaats van "niets dan duisternis en dood", staat er "niets anders dan duisternis en dood".

Het gemeentebestuur bekijkt nog of het kan aangepast worden. "De letters zijn uit de muur gehaald en met koper opgevuld, dus het is niet zo eenvoudig om er een woord uit te halen. Ik denk dat het in de eerste plaats de nabestaanden zijn van Reve en of zij daar een probleem van maken. We gaan rustig zien wat er eventueel dient te gebeuren", zegt burgemeester Henk Heyerick.

Wie verantwoordelijk is voor de fout, moet nog worden onderzocht.

Meest gelezen