Aaibare egel met krulspelden promoot de Gentse Feesten

De stad Gent heeft vandaag een aaibare egel – met krulspelden op zijn stekels - als campagnebeeld van de Gentse Feesten voorgesteld. Volgens schepen van Feestelijkheden Lieven Decaluwe (ProGent) past de egel perfect bij de Feesten.
Het campagnebeeld van de Gentse Feesten 2011

“De egel is een nacht- en een zomerdier. Dan vallen ook de Gentse Feesten”, aldus Decaluwe. “Opdat mensen wel van het dier houden, maar niet weten hoe ermee om te gaan, heeft het beestje zelf krulspelden op zijn stekels gezet. Hiermee toont hij aan dat hij naar een feestje gaat en aaibaar is.”

Traditiegetrouw werd het campagnebeeld gekozen door een wedstrijd. De aaibare egel is ontworpen door reclamebureau Modulo uit Melle. Zij wonnen de wedstrijd van 15 andere inzendingen. Het reclamebureau zal ook de komende twee jaar het campagnebeeld ontwerpen.

De Gentse Feesten vinden dit jaar plaats van 16 tot en met 25 juli. Meer info op gentsefeesten.be.