Actie tegen Bin Laden was live te volgen op twitter

De 33-jarige Pakistaanse twitteraar Sohaid Athar heeft vannacht wereldnieuws gebracht. Hij twitterde over een helikopter die overvloog. Wat hij niet wist, was dat het om de aanval tegen Osama bin Laden ging.

"Helicopter hovering above Abbottabad at 1AM (is a rare event)" ("er hangt een helikopter boven Abbottabad om 1 uur 's nachts. Dat is zeldzaam"), twitterde Sohaid Athar (@ReallyVirtual op twitter) eerst.

De helikopter stoorde Athar duidelijk, want de volgende tweet luidde: "Go away helicopter - before I take out my giant swatter" ("Ga weg, helikopter, voordat ik mijn grote vliegenmepper pak").

Even later merkte de man dat er iets ernstigs aan de hand zou kunnen zijn. "A huge window shaking bang here in Abbottabad Cantt. I hope its not the start of something nasty" ("Een enorme explosie hier in Abbottabad. Ik hoop dat het niet het begin van iets vervelends is").

Toen kwam het bericht binnen dat de helikopter was neergestort. "The abbottabad helicopter/UFO was shot down near the Bilal Town area, and there's report of a flash. People saying it could be a drone" ("De helikopter is neergeschoten nabij Bilal en er is een nieuwsflash. Mensen zeggen dat het misschien een onbemand vliegtuigje is").

Uren later twitterde hij "Uh oh, now I'm the guy who liveblogged the Osama raid without knowing it" ("Ik ben de man die op een blog live verslag uitbracht over de raid tegen Osama, zonder dat ik het wist").

Het legde Athar geen windeieren, want door alle aandacht kreeg hij er al zo'n 20.000 followers bij. Nog een leuk detail: de man was naar Abbottabad verhuisd vanwege de rust.