Dream Theater stelt nieuwe drummer voor

Mike Mangini is de nieuwe drummer van Dream Theater. De groep is een van de meest succesvolle bands in het genre van progressieve metal. De vorige drummer, Mike Portnoy, verliet de groep in september van vorig jaar.

De aankondiging komt er na een intense zoektocht die op de officiële website van de groep gevolgd kon worden. Mike Mangini, een leraar met een waslijst aan ervaringen als drummer, komt nu als beste uit die audities.

Mike Portnoy was de vorige drummer, leider én een van de oprichters van Dream Theater. Hij zocht in de herfst van vorig jaar nieuwe horizonten op.

Dream Theater is al sinds het midden van de jaren 80 een begrip in het subgenre van de progressieve metal. De groep werkt nu aan een elfde studioalbum. Op 31 juli doet Dream Theater - mét nieuwe drummer - ons land aan, op de Lokerse Feesten.