Fotograaf Olivier Papegnies in de prijzen

Persfotograaf Olivier Papegnies heeft de Nikon Press Photo Award voor beste persfoto van het jaar in ontvangst genomen. De jury koos voor zijn foto's over de aardbeving in Haïti.

De Nikon Press Photo Awards zijn vanmiddag uitgereikt in Bozar in Brussel. De jury met onder anderen Stephan Vanfleteren en Valérie Pierre koos uit de 140 inzendingen twee winnaars, een voor beste persfoto en een voor beste jonge fotograaf (jonger dan 30 jaar).

Olivier Papegnies overtuigde de jury met zijn fotoreeks uit Haïti. "Olivier is erin geslaagd om met verschillende foto's, telkens met een andere invalshoek en op een andere locatie een fotografische eenheid te creëren die de harde realiteit en het contrast tussen leven en dood perfect weergeeft", meldt de jury.

De jonge fotografe Katrijn Van Giel (foto links) werd tijdens de uitreiking in Bozar in Brussel uitgeroepen tot aanstormend talent van het voorbije jaar.