Fout in monument voor Reve wordt gecorrigeerd

De fout in een herdenkingsmuur voor Gerard Reve in Machelen, een deelgemeente van Zulte, zal gecorrigeerd worden. In de weergave van zijn gedicht "Credo" was een woord te veel geslopen. Hoe de fout precies hersteld zal worden, is nog niet beslist.

Op een gladde witte betonwand was met koperen letters het gedicht "Credo" aangebracht. De correcte versie luidt: "Niets te verwachten, niets te hopen: er rest mij niets dan duisternis en Dood. Ik zie het, maar ik wankel niet: wie Gij ook zijt, U heb ik lief, met heel mijn hart, met al mijn Bloed." Op het monument staat echter "niets anders dan duisternis en Dood".

Het gemeentebestuur van Zulte heeft een studiebureau aangesteld om na te gaan waar de fout gemaakt werd en hoe de correctie het best uitgevoerd kan worden. Er zijn verschillende voorstellen, onder meer een van Joop Schafthuizen, de partner van Reve. Hoe de fout precies hersteld zal worden, is nog niet bekend. Volgende week maandag bepaalt het college van burgemeester en schepenen welk voorstel het haalt.