Jongeman urenlang op dak met een mes

In Gent heeft een 21-jarige man van Koerdische afkomst ermee gedreigd om van het dak te springen en een bloedbad aan te richten in het jeugdtehuis waar zijn vriendin verblijft, omdat hij haar niet had mogen zien.

De politie had de Louis Schuermanstraat in Sint-Amandsberg afgesloten en onderhandelde met de man. Hij was op het dak van het huis van zijn vader gekropen, een drie verdiepingen tellende woning. Hij zwaaide met een mes, gooide dakpannen naar de agenten en dreigde van het dak te springen.

Gisteravond was hij naar een jongerentehuis getrokken omdat zijn vriendin daar verbleef. Hij werd woest toen hij te horen kreeg dat hij zijn vriendin niet kon zien en werd opgepakt door de politie. Op het politiekantoor kalmeerde hij en later mocht hij beschikken.

De jongeman belde maandag echter naar het jongerentehuis met de melding dat hij iedereen daar ging vermoorden. Hij zei dat hij een pistool had en dat hij onderweg was. De politie ontruimde het tehuis, maar de jongeman werd aangetroffen in de woning van zijn vader. Daar klom hij dan op het dak.

De lokale en federale politie konden de man rond 20 uur overtuigen om op eigen kracht naar beneden te komen. Hij had zichzelf verwond met zijn mes en werd naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. De man zal later verhoord worden. Hij riskeert vijf jaar cel voor de bedreigingen.