NMBS vergeet 40 reizigers te evacueren

De NMBS is vanmorgen 40 passagiers vergeten te evacueren van een trein die stilgevallen was. Het bedrijf had de andere reizigers van de trein op vervangbussen gezet, maar vergat 40 passagiers in het achterste deel van de trein. Ze hebben zo’n drie uur vastgezeten.
archiefbeeld

Door een defect aan de achteras moest de trein vanmorgen halt houden tussen Herentals en Lier. Zo’n 700 passagiers werden op vervangbussen richting Lier gezet. Een 40-tal onfortuinlijke reizigers die achteraan de trein zaten, werden over het hoofd gezien. Zij hebben uiteindelijk drie uur vastgezeten.

“We begrijpen niet hoe dit is gebeurd”, aldus Jochem Goovaerts van de NMBS. “We wensen ons dan ook te excuseren bij de reizigers.” De getroffen reizigers kunnen een compensatieaanvraag indienen bij de NMBS.

Door de defecte trein was er vanmorgen heel wat hinder op de lijn Neerpelt-Antwerpen. Rond 14 uur kon de defecte trein worden weggesleept. Er worden geen problemen meer verwacht tijdens de avondspits.