Open VLD en CD&V vormen kartel in Koksijde

Open VLD en CD&V vormen in Koksijde een kartel voor de gemeenteraads- verkiezingen volgend jaar. “Een lijst van de burgemeester is al langer een droom van mij", aldus burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD, foto).

Vanden Bussche reikte alle partijen de hand voor een kartel. “De N-VA en de SP.A hebben niet gereageerd op mijn voorstel, CD&V wel”, aldus de burgemeester. “Het is een publiek geheim dat ik al langer droom van een lijst van de burgemeester.” Open VLD zit nu in de meerderheid, CD&V is in Koksijde een oppositiepartij. Volgens Vanden Bussche moet het mogelijk zijn met de kartellijst een volledige meerderheid te vormen.

De eerste twee plaatsen op de kartellijst zijn voor burgemeester Marc Vanden Bussche en schepen Stéphanie Anseeuw (Open VLD). Voor CD&V staat gedeputeerde Guido Decorte op de derde plaats en is Albert Serpieters lijstduwer.

Vanden Bussche is overigens pas vorig jaar teruggekeerd naar Open VLD. Bij de federale verkiezingen van juni 2010 was hij nog lijstduwer voor LDD.