Pokerface van Obama liet niets merken

Op de avond zelf leek er weinig aan de hand, maar nu wordt pas duidelijk dat president Obama afgelopen weekend zijn beste pokerface toonde toen er op het jaarlijkse persdiner een grap werd verteld over Osama bin Laden.

Afgelopen weekend werd het White House Correspondents' Dinner georganiseerd, naar jaarlijkse gewoonte het moment waarop de Amerikaanse president een humoristische speech houdt over de actualiteit. Op die bewuste avond hield ook acteur en komiek Seth Meyers een speech. Daarin maakte hij een grapje over Osama bin Laden, onwetend dat nauwelijks 24 uur later de gezochte terreurleider gedood zou worden na een klopjacht van tien jaar.

Voor de kamerbreed glimlachende president Obama was het ongetwijfeld het lastigste moment van de hele avond, want hij wist toen al dat er 's anderendaags een belangrijke poging ondernomen zou worden om de leider van Al Qaeda uit te schakelen.

lees ook