Vreugde-uitbarsting in VS na dood Bin Laden

Nadat president Obama de dood van Al Qaeda-leider Osama bin Laden had aangekondigd, hebben honderden mensen zich aan het Witte Huis in Washington en Ground Zero in New York verzameld om het nieuws te vieren.

Osama bin Laden was jarenlang het gezicht van de anti-Amerikaanse terreur. Met de aanslagen op de WTC-torens op 11 september 2001 raakte de Al Qaeda-leider de Verenigde Staten in het hart.

Sindsdien maakten de Amerikanen verwoed jacht op Bin Laden, maar die bleef lange tijd ongrijpbaar. Veel Amerikanen zijn dan ook erg blij met het nieuws van Bin Ladens dood. Honderden mensen schreeuwden hun vreugde uit aan het Witte Huis in Washington.

Ook op verschillende plaatsen in New York hebben honderden mensen zich verzameld om het einde van de terroristenleider te vieren. Toen het nieuws bekendraakte, stroomden de mensen naar Ground Zero toe. Dat is de plaats waar de torens van het World Trade Center stonden. Velen zwaaien er met Amerikaanse vlaggen en champagneflessen worden ontkurkt. "Eindelijk", roepen velen uit.