Zwemmen fors duurder voor niet-Vlaams-Brabanders

Het openluchtzwembad in het provinciedomein van Kessel-Lo is fors duurder voor niet-Vlaams-Brabanders dan voor zwemmers die wel uit de provincie komen. Dat blijkt nu het net opnieuw geopende zwembad de nieuwe tarieven heeft voorgesteld.

“Vorig jaar was er vooral overlast van mensen die niet uit de omgeving komen”, aldus directeur Oswald Debelder. “Die nemen het niet zo nauw met de regels in ons zwembad.” Daarom betalen niet-Vlaams-Brabanders nu 8 euro tegenover 2,50 euro voor zwemmers die wel uit de provincie komen. Het zwembad wil niemand viseren. Zo gaat het volgens Debelder bijvoorbeeld niet hoofdzakelijk over jongeren. “Het is zeer gemengd.” Toch betalen vanaf nu niet-Vlaams-Brabanders ruim 3 keer meer.

De problematiek doet denken aan de recente problemen in het Blosodomein in Hofstade.