14 Tony-nominaties voor makers "South Park"

"The book of mormon", de musical van de "South Park"-makers Trey Parker en Matt Stone, is topfavoriet voor de Tony Awards. De Broadwaymusical is voor 14 "Oscars voor het theater" genomineerd.
Matt Stone en Trey Parker aan het Eugene O'Neill Theater in New York (16/03/2011).

Het verhaal van 2 missionarissen in Afrika kan onder meer de prijs voor beste muziek, beste musical en beste acteur in een hoofdrol in een musical winnen. Al Pacino ( "The merchant of Venice") en Mark Rylance ("Jerusalem") maken kans op de prijs voor beste acteur in een hoofdrol in een theaterstuk.

"The Scottsboro boys", het verhaal van 9 Afro-Amerikaanse tieners die in de jaren 30 valselijk beschuldigd werden van het aanranden van 2 blanke vrouwen op een trein, is 12 keer genomineerd. "Anything goes" van Cole Porter kreeg 9 nominaties. "How to succeed in business without really trying" is 8 keer genomineerd. Acteur Daniel Radcliffe sleepte voor zijn prestatie echter geen nominatie in de wacht.

De Tony Awards worden op 12 juni uitgereikt in New York. Alle genomineerden vindt u hier. De Tony Awards zijn de theaterprijzen voor producties en acteurs op Broadway. Ze worden jaarlijks uitgereikt.