Antwerpse cipiers zetten staking voort

De onderhandelingen tussen de vakbonden en directie van de gevangenis van Antwerpen zijn dinsdagavond afgesprongen. De cipiers verwijten de directie dat ze enkele afspraken niet nakomt en legden vanmorgen het werk neer.

Maandag liepen de gesprekken tussen de directie en vakbonden al eens vast. De vakbonden verwijten de directie een aantal afspraken niet na te komen en te weinig te doen aan het nijpende personeelstekort.

"We zitten nu met een personeelstekort van meer dan 5 procent", verklaarde Luc Neirynck van de christelijke vakbond. "Bovendien had de directie beloofd de wandelingen van de gedetineerden in dat geval tot een minimum te beperken. Dat gebeurt niet." Er zou ook onenigheid zijn over de verdeling en vergoeding van nacht- en weekendwerk.

De lokale politie nam de taken van de cipiers zo veel mogelijk over. Dat zal ze dus vermoedelijk ook de komende nacht en woensdag moeten doen. Enkele werkwillige personeelsleden staan hen daarin bij. Mogelijk komt er morgen opnieuw overleg.