Astronaut verliest moeder drie weken voor terugkeer

De Italiaanse astronaut Paolo Nespoli (foto) heeft zijn moeder verloren drie weken voor zijn terugkeer naar de aarde. Omdat hij de begrafenis mist, overweegt het Europese ruimtevaartagentschap (ESA) om alles live te streamen naar het Internationaal Ruimtestation ISS.

Nespoli was voor zijn vertrek op de hoogte van de slechte gezondheidstoestand van zijn 78-jarige moeder. Hoewel hij voorbereid was op het ergste, is het jammer dat hij op zo’n momenten niet bij zijn familie kan zijn. Hij heeft ondertussen wel al een videoconversatie kunnen houden met zijn familieleden in Italië.

Het is de tweede keer dat Nespoli’s ruimtemissies overschaduwd worden door het overlijden van een familielid. Zijn vader stierf in 2007 kort voor hij op zijn eerste ruimtereis vertrok.