Burgemeester opgepakt bij antimaffia-actie

In de Zuid-Italiaanse gemeente Marina di Gioiosa Ionica is de burgemeester samen met drie van zijn schepenen gearresteerd tijdens een antimaffia-operatie van de politie. Ze zouden bij de verkiezingen in 2009 steun hebben gekregen van de Calabrische maffia.

Bij de politieactie tegen de maffiaclan Mazzaferro zijn in het totaal een veertigtal mensen opgepakt, onder wie burgemeester Rocco Fermia. Die zou bij zijn verkiezing in 2009 gesteund zijn door de ‘Ndrangheta, de Calabrische maffia.

Tijdens zijn ambtstermijn zouden verschillende openbare aanbestedingen zijn toegewezen aan bedrijven met banden met de maffia. Naast de burgemeester werden ook drie van zijn schepenen en een politieagent opgepakt. De agent wordt ervan verdacht de maffia op de hoogte te houden van politieoperaties in de streek.

Bij een andere actie in Napels werden ook een veertigtal mensen opgepakt voor banden met de maffia. Twee van de opgepakte verdachten zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen kandidaat voor de partij van premier Silvio Berlusconi.