Een op de tien inwoners is geen Belg

Een op de tien inwoners in ons land heeft niet de Belgische nationaliteit. Dat blijkt uit cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie.

Het Brussels Hoofdstedelijk gewest telt de meeste niet-Belgen: bijna één op de drie inwoners heeft er niet de Belgische nationaliteit. In het Waals gewest is dat 9,5 procent, in het Vlaams gewest 6,4.

In Vlaanderen wonen de meeste buitenlanders in Limburg. Daar is bijna een tiende van de inwoners buitenlander (9,1 procent). Limburg wordt gevolgd door Antwerpen (8,6 procent) en Vlaams-Brabant (7,5 procent). In Oost-Vlaanderen is 4,2 procent buitenlands, in West-Vlaanderen is dat 2,8 procent.

In Wallonië zijn het de provincies Henegouwen (11,3 procent) en Luik (10,5 procent) die het grootste aantal buitenlanders onder hun bevolking tellen, gevolgd door Waals-Brabant met 8,8, Luxemburg met 6,1 en Namen met 4,4 procent.

In heel België vormen de Italianen de grootste groep, gevolgd door Fransen en Nederlanders.