Eerste Webby Award voor Justin Bieber

Het Canadese tieneridool Justin Bieber heeft zijn eerste Webby Award gewonnen. Ook de website van het Achterhuis in Amsterdam viel in de prijzen. De Webby Awards werden voor de 15e keer toegekend.

Andere winnaars waren "Friends"-actrice Lisa Kudow met haar reeks "Web therapy", de website van New York Times, talkshowhost Conan O'Brien, rapper Snoop Dogg, acteur Jim Carrey, Twitter en Skype.

Uit bijna 10.000 inzendingen uit 60 landen en alle staten van de VS waren ongeveer 340 projecten genomineerd, gaande van websites tot interactieve toepassingen en iPhone-applicaties.

Justin Bieber won de People's Voice Award voor de komische video "Justin Bieber takes over Funny or Die".

De website van het Achterhuis werd verkozen in de categorie Best Cultural Institutions. "Dat we de prijs krijgen op de dag dat het Anne Frank Huis als museum 51 jaar bestaat, maakt het allemaal extra bijzonder", zei Ita Amahorseija van de Anne Frank Stichting. De website is de virtuele versie van het pand waar Anne Frank meer dan 2 jaar ondergedoken zat en waar ze haar wereldberoemde dagboek schreef.

De Webby Awards worden jaarlijks toegekend aan de beste websites ter wereld. De prijzen worden op 13 juni uitgereikt in New York.