Elio Di Rupo houdt de boot voorlopig af

PS-voorzitter Elio Di Rupo wil nog niet bevestigen dat hij aan zet komt als de opdracht van koninklijk onderhandelaar Wouter Beke (CD&V) voorbij is. "Ik hoop dat het rapport van Wouter Beke een goede basis voor de toekomst vormt", zegt Di Rupo.

Beke zit deze middag, op dag 324 na de federale verkiezingen, opnieuw samen met Di Rupo en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Het trio praat over de regionalisering van de gezondheidszorg en over de herziening van de geldstromen, een nieuwe financieringswet.

De opdracht van Beke loopt bijna ten einde. De Wever daagde Di Rupo zondag uit om nu zelf het voortouw te nemen. Di Rupo heeft nog niet publiekelijk gereageerd. Ook vandaag wil de PS-voorzitter niets kwijt over wie Beke moet opvolgen. Di Rupo vindt dat Beke eerst zijn opdracht moet afronden. "Ik antwoord niet, omdat Beke nu onderhandelaar is. Het is voor mij heel belangrijk om hem voort te laten doen met zijn rapport."

"De opdracht van Beke is nuttig en interessant", zegt Di Rupo. "Hij heeft goed gewerkt. Ik hoop dat zijn rapport een goede basis is voor de toekomst." Di Rupo zal wellicht daarna de onderhandelingen laten overzomeren.