Gentse trambestuurders hervatten het werk

Een twintigtal trambestuurders van vervoersmaatschappij De Lijn heeft in Gent spontaan het werk neergelegd nadat drie reizigers verbaal hadden uitgehaald naar trambestuurders. Tegen de avondspits was de hinder opgelost.

Rond 13.30 uur legde een twintigtal tramchauffeurs van lijn 1 (van Flanders Expo naar Evergem) en een deel van lijn 4 (van Moscou naar Muide) het werk neer. De actie duurde twee uur en tegen de avondspits was de hinder opgelost.

"Door een technisch probleem in het veilig vertreksignaal van trams aan het Emile Braunplein moeten die in de Sint-Niklaasstraat wachten", verduidelijkt Jürgen Braeckevelt van de christelijke vakbond. "Mensen zitten daardoor tot acht minuten op de tram en de bestuurder kan geen deuren openen om reizigers te laten op- of afstappen. Dat leidde maandag jammer genoeg tot drie gevallen van verbale agressie."

De Lijn erkent dat een aantal kinderziektes in de nieuwe software aan de basis van het probleem liggen. Er werd met de trambestuurders afgesproken dat stewards, informatieborden en een audiobandje reizigers op de hoogte zullen brengen. Er zal ook worden geprobeerd het probleem wanneer mogelijk manueel te verhelpen. Volgens De Lijn zullen de softwareproblemen tegen 1 juli van de baan zijn.