Jubelpark brengt Sabena weer tot leven

Het Jubelpark in Brussel organiseert volgend jaar een grote tentoonstelling rond de Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena. Exact tien jaar geleden ging Sabena failliet na het debacle met Swissair.

De Belgische luchtvaartmaatschappij was lange tijd een van de kroonjuwelen van ons land, tot het bedrijf financiële problemen kreeg. Sabena kwam in de jaren 90 voor 49,5% in handen van het Zwitserse Swissair, maar dat baatte niet. In 2001 werd de laatste vlucht uitgevoerd.

Nu organiseert het Jubelpark, waar nu al het Automobielmuseum en het Luchtvaartmuseum gevestigd zijn, een aparte tentoonstelling rond Sabena.

"We hebben een prachtige collectie met de uniformen van stewardessen van 1947 tot 2001", zegt conservator Bart Suys van het Jubelparkmuseum. "We hebben ook nog affiches, getuigenissen van stewardessen en personeel en de vele accesoires die in al die jaren zijn gemaakt voor de reizigers."

De tentoonstelling loopt van eind september tot eind februari 2012. Op 7 november eerstkomend zal het 10 jaar zijn dat het faillissement van Sabena uitgesproken werd.