Lesbiennes krijgen een korting

Zaakvoerster Karen Paperno vond dat lesbische ouders een steuntje in de rug mochten krijgen en begon onlangs een specifieke actie, gericht op deze moeders. Ze bood een korting van tien procent aan bij de aankoop van babyartikelen. Maar mannelijke homofiele ouders voelen zich door haar actie onheus bejegend. Hun directe opmerkingen leveren Paperno nu slapeloze nachten op.

"Dit is een duidelijk voorbeeld van discriminatie. Ik wens degene die deze seksisten vervolgt al het beste toe", liet Richard Sol via zijn blog weten. Dit was nog maar een begin. Hatelijke mails volgden elkaar op en Parperno werd ook thuis regelmatig met scheldtirades opgebeld. Zelfs in die mate dat ze New York Post liet weten dat ze "bang is om ’s nachts alleen in haar winkel te blijven slapen".

Toch is ze niet van plan haar actie stop te zetten, "omdat het beschikbaar inkomen van mannen veel hoger is dan dat van vrouwen. Ze verdienen nu eenmaal meer". Ze krijgt de steun voor haar actie van advocaat Murray Schwartz : "Wanneer ze een korting wil aanbieden aan een groep waarvan zij vindt dat ze benadeeld wordt, dan mag ze dat. Die vrijheid heeft een zaakvoerder nu eenmaal."

lees ook