NAVO ziet Afghaanse agenten aan voor taliban

In Afghanistan zijn zeker vijf Afghaanse veiligheidsagenten per vergissing gedood door NAVO-troepen. De agenten bewaakten een konvooi van de NAVO, maar een helikopter zag hen aan voor taliban en opende onder vuur. Aan de grens met Pakistan zijn 25 buitenlandse strijders gedood.
(Archieffoto)

Het ging om Afghaanse privébewakingsagenten die instonden voor het begeleiden van een NAVO-konvooi in het zuidoosten van het land. De bewakingsagenten werden waarschijnlijk aanzien voor opstandelingen.

De door de NAVO geleide ISAF-troepenmacht werd op de hoogte gebracht van het incident en zal een onderzoek voeren, zo luidt het bij een van de woordvoerders.

Buitenlandse strijders gedood aan de grens

Afghaanse soldaten hebben vandaag 25 buitenlandse strijders gedood toen die de grens overstaken vanuit Pakistan. Het gaat om Arabieren, Tsjetsjenen en Pakistanen. Volgens de plaatselijke gouverneur trokken ze naar Afghanistan om er te gaan vechten of zelfmoordaanslagen te plegen. Het voorbije weekend kondigde de radicaalislamitische taliban de start aan van een zomeroffensief.