Noord-Ierse premier valt in eigen vijver

Zelfs een eerste minister heeft soms deugd van de nodige handenarbeid. Dus besloot de Noord-Ierse premier Peter Robinson afgelopen zondag de handen uit de mouwen te steken om zijn tuinvijver uit te kuisen. Maar bij het verwijderen van de groene smurrie uit het water gleed Robinson uit. Een "moderne" premier zijnde begon hij onmiddellijk over zijn rampzalige kuispoging te twitteren.

Alvorens Robinson op een zondag begon met zijn werken verontschuldigde hij zich bij God die "zijn heiligschennis zal straffen, maar de laatste weken heb ik het zo druk gehad dat ik me schuldig voel dat ik mijn karpers heb verwaarloosd. Welke schade berokken ik door de vijver te zuiveren en Gods kleine wezentjes daardoor gelukkiger te maken? Dus begin ik er maar aan."

Maar dan liep het fout. De 62-jarige premier gleed uit en viel met het hoofd voorover in het water. "Dat was dan nog het gemakkelijk gedeelte", aldus Robinson, die nadien de nodige moeite bleek te hebben uit de vijver (kleine foto) te geraken: "Uit de vijver met zijn glibberige oevers geraken is niet makkelijk, zeker wanneer het water dieper is dan mijn mond en neus. Ook mijn geroep naar familieleden bleef onbeantwoord, omdat ze ofwel lichtjes giechelden en luidruchtig lachten, ofwel bezig waren de nodige verzekeringspapieren te zoeken." Uiteindelijk slaagde de premier er op eigen initiatief toch in uit het water te geraken.

Om af te sluiten vroeg de premier nog om hem tweets met sympathiebetuigingen te bezorgen. Uitdrukkingen van medeleven voor de vissen hoorden hier niet bij, zo besloot hij. Foto’s van het voorval vergat de premier te nemen. Sommigen menen dat de premier door zijn Twitterverhaal vooral politieke sympathie wilde vergaren.

lees ook