Obama triomfeert met Osama’s hoofd

De overwinning van VS-president Barack Obama op Osama bin Laden zette een ambachtelijke beeldhouwer uit Napels aan tot onmiddellijk denkwerk. In een mum van tijd creëerde hij zijn visie van het voorval: een breed glimlachende Obama, twee vingers van zijn linkerhand in de lucht als overwinningsteken en in zijn rechterhand het hoofd van Bin Laden.

De jonge kunstenaar Genny Di Virgilio geeft volgende uitleg aan zijn werk: "De VS is erin geslaagd om een einde te maken aan de nachtmerrie, genaamd Bin Laden, nadat er een decennium lang jacht gemaakt is op hem in naam van de vrede en de vooruitgang." Door enkel het hoofd van Bin Laden te tonen wil hij duidelijk maken dat het terrorisme nu onthoofd is.

Het collector’s item is terug te vinden in een van de winkeltjes in de befaamde "Via San Gregorio Armeno" in Napels, de wereldwijd beroemde straat gekend om zijn veelal ambachtelijk gemaakte kerststallen en alles wat hiermee te maken heeft. Di Virgilio maakte eerder ook al beeldjes van andere internationale politici, maar vooral aan premier Berlusconi en diens bunga bungafeestjes blijkt de kunstenaar een hele kluif te hebben.

lees ook