Ongeval met motorrijder op Antwerpse ring

Op de Antwerpse ring is ter hoogte van Borgerhout een motorrijder onder een vrachtwagen terechtgekomen. Door het ongeval waren drie van de vijf rijstroken richting Nederland versperd. De motorrijder overleefde het ongeval niet.

Het ongeval veroorzaakte grote verkeershinder in heel de Antwerpse zuidrand, die de hele avondspits duurde. Dat meldde het Vlaams Verkeerscentrum. Het ongeval gebeurde rond 15.45 uur, maar over de omstandigheden is weinig bekend.

De vrachtwagen werd met de hulp van de brandweer weggetakeld, maar er bleven nog altijd drie rijstroken versperd omdat een helikopter eerst nog luchtfoto's moest nemen in het kader van het onderzoek vooraleer de weg volledig mocht worden vrijgemaakt.

"Zowel op de ring zelf als op de aansluitende snelwegen en de lokale verbindingswegen in de Antwerpse zuidrand staat het verkeer nagenoeg volledig stil", zei Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

"Ook het tolvrij maken van de Liefkenshoektunnel heeft wat dat betreft geen soelaas gebracht. Wie van west naar oost langs Antwerpen moet, kan momenteel enkel nog via de Temsebrug proberen vooruit te komen."