Opnieuw netwerk van Sony gehackt

De Japanse elektronicagigant Sony heeft ook zijn online entertainmentnetwerk SOE afgesloten nadat er betaalgegevens van klanten zouden zijn gestolen. "Uit onderzoek blijkt dat daarvoor genoeg aanleiding was."

Hackers slaagden er vorige week in om gegevens van bijna 80 miljoen klanten te stelen uit het Playstationnetwerk. Sony verontschuldigde zich daarvoor openlijk bij alle gedupeerden, maar krijgt meteen al een nieuw schandaal op het bord.

Nu blijkt dus ook het netwerk SOE, waarmee men kan gamen met verschillende spelers, gehackt.  "Tijdens het onderzoek hebben we ontdekt dat er genoeg aanleiding was om ook dit netwerk te sluiten", laat Sony weten. "Persoonlijke gegevens van zo'n 24,6 miljoen mensen zouden kunnen gestolen zijn, net als een oude database uit 2007."

Hackers zouden onder meer bankkaartgegevens van klanten uit Oostenrijk, Duitsland, Nederland en Spanje in handen hebben.