Osama bin Laden is dood, de baard mag eraf

Voor een Amerikaanse leraar was de dood van Osama bin Laden om meer dan één reden een grote opluchting. Na 11 september had de man gezworen dat hij zijn baard zou laten staan tot het brein achter de aanslagen uitgeschakeld werd. Dat het zo lang zou duren, had hij echter nooit gedacht.

Na de aanslagen van 11 september was de man naar eigen zeggen zo geschokt dat hij vergat om zich te scheren. En na een kleine week besloot hij dan maar zijn baard te laten groeien tot Bin Laden gevangengenomen of gedood werd. Hij ging er toen nog van uit dat dat hoogstens enkele maanden zou duren.

Uiteindelijk liep Weddle 3.454 dagen rond met een steeds langer wordende baard. Aan het begin van elk schooljaar vertelde hij zijn leerlingen dat de baard, die hem overigens wat deed lijken op de terroristenleider, een herinnering aan de aanslagen was.

Gisteren verscheen hij opnieuw frisgeschoren voor de klas. "Toen ik van het overlijden hoorde, deed ik de eerste vijf minuten niets anders dan wenen. Daarna moest die baard er zo snel mogelijk af", aldus de 50-jarige Weddle. Enkele vrienden en buren woonden de emotionele scheerbeurt bij.

Volgens zijn echtgenote ziet haar man er nu 10 jaar jonger uit. "Ik wilde al langer dat hij zijn baard zou afscheren, maar ik had ook respect voor zijn vastberadenheid om zich aan die eed te houden", aldus de vrouw, die benadrukt dat "het een vrolijk moment is voor de ganse natie".

lees ook