Pierre Cardin vraagt 1 miljard voor bedrijf

De Franse couturier Pierre Cardin (88) is bereid om zijn onderneming van de hand te doen voor een miljard euro, zo'n slordige 800 miljoen meer dan banken het bedrijf waard achten.

Cardin, die zelf geen erfgenamen heeft, wil naar eigen zeggen zijn bedrijf, opgericht in 1949, verkopen om er zeker van te zijn dat het ook na zijn dood blijft bestaan. "Ik weet dat ik er over enkele jaren niet meer zal zijn en het bedrijf moet blijven bestaan", zegt de couturier in een interview met The Wall Street Journal. 

Enkele jaren hing Cardin ook al eens het "for sale"-bordje op, maar toen vroeg hij maar 500 miljoen euro, de helft van de huidige vraagprijs. Volgens banken is het bedrijf echter maar zo'n 200 miljoen euro waard, en zelfs dat is maar een ruwe schatting, want financiële informatie over het modebedrijf ontbreekt. "Dat is een absolute nachtmerrie voor wie het bedrijf koopt en het strookt langs geen kanten met de hoge vraagprijs", klinkt het bij investeerders.