Plaag van vrouwelijke wildplassers in Lier

Lier wordt onveilig gemaakt door wildplassers. Vorig jaar waren bijna de helft van alle overlastboetes, boetes voor wildplassen. Opmerkelijk, het gaat niet alleen om mannen, maar steeds meer om vrouwen die hun plas niet meer kunnen ophouden.

Voor vrouwen is het in Lier niet altijd gemakkelijk om een openbaar toilet te vinden en in cafés moet je vaak betalen of een drankje consumeren voor je plas.

Burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open VLD) erkent het chronische tekort aan openbare toiletten. “We hebben nu drie openbare toiletten in het centrum, daarvan is er maar een open ’s avonds en ’s nachts. Terwijl het wildplassen zich vooral dan voordoet."

Vanderpoorten zoekt naar een oplossing, maar zegt dat het niet evident is om nieuwe toiletten in het stadscentrum te plaatsen.