Witloof Bay op één lijn voor de eerste repetitie

Witloof Bay heeft zijn eerste repetitie en persconferentie achter de rug in Düsseldorf in Duitsland. De eerste reacties voor de Belgische inzending voor het Songfestival blijken alvast positief. "De groep kan zeer goed zingen en het a capellanummer "With love baby" is een moedige keuze", luidt het achter de schermen.

De eerste repetitie liep niet meteen van een leien dakje: Witloof Bay kwam vanmiddag (een beetje) te laat aan en de zes groepsleden moesten even hun microfoon testen en afzonderlijk zingen vooraleer een eerste volledige versie te horen was.

Het decor oogde vrij strak met op de achtergrond witte dansende lijnen en een goed ingestudeerde choreografie waarbij de zangers en beatboxer RoxorLoops in cirkels rondlopen, koppels vormen en afsluiten door op één lijn te gaan staan. Tijdens de pauze vermaakte Witloof Bay zich door a capella "Baby one more time" van Britney Spears te brengen.

Volgens Raf Van Bedts die voor Eurosong.be ter plaatse is, zijn de reacties op de repetitie alvast positief. "Achter de schermen is te horen dat Witloof Bay zeer goed kan zingen en dat a capella een moedige keuze is, maar er zijn ook twijfels of het zal aanslaan", zegt Van Bedts.

Heel wat technische vragen passeren de revue

Aansluitend op de repetitie was er een persconferentie. De internationale pers had vooral aandacht voor de zangtechniek van de groep, want het is niet evident om met zes mensen tegelijk te zingen.

Beatboxer RoxorLoops verklapte dat Witloof Bay met "oortjes" werkt die aangeven wanneer de leden moeten beginnen zingen en die ook constant een monotoon signaal sturen zodat de timing goed blijft en er op dezelfde hoogte blijft gezongen worden. "Maar het is hard werken", geeft de enige Vlaming in het gezelschap toe.

Witloof Bay sloot zijn persconferentie toepasselijk af met een eigen versie van "J'aime la vie" van Sandra Kim, het nummer waarmee België exact 25 jaar geleden het Songfestival won.