Doodrijder krijgt jaar cel en vijf jaar rijverbod

De man die vorig jaar in Berlare een Chiromeisje (19) doodreed en een andere Chiroleidster (20) levensgevaarlijk verwonde, is veroordeeld tot een jaar cel. Hij is ook voor 5 jaar zijn rijbewijs kwijt. De man had gedronken en reed te snel.

De meisjes waren leidsters bij de plaatstelijke Chiro Elckerlyck en waren met hun volkwagen Kever op weg naar de Chiro. In een bocht met de Frankrijkstraat in Berlare werden ze aangereden door de veroordeelde. Hij was onder invloed van alcohol en was van zijn rijstrook afgeweken.

Op het proces gaf hij toe dat hij te diep in het glas had gekeken na een ruzie met zijn ex-vrouw. Hij betuigde ook zijn spijt aan de familie van de slachtoffers.

Hij is veroordeeld tot de straf die de advocaat van de slachtoffers geëist had: een jaar cel, waarvan drie maanden met uitstel. Hij is ook voor vijf jaar zijn rijbewijs kwijt.