Geld voor Nederlandstalige onderwijs in Brussel

De Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie gaan ruim 20 miljoen euro investeren in de uitbreiding van de capaciteit van het Nederlandstalige onderwijs in Brussel.

Het geld moet gaan naar nieuwe scholen en naar de uitbreiding van bestaande scholen. Alles samen moeten er over ruim zes jaar meer dan 3.000 nieuwe plaatsen zijn.

"De scholen komen op plaatsen waar de bevolkingsdruk het grootst is", zegt Jean-Luc Vanraes (Open VLD), bevoegd voor onderwijs in Brussel. "Door de methode van inschrijvingen voor de scholen weten we waar de nood hoog is. Uiteraard is het de bedoeling dat alle Nederlandstalige ouders voor hun kinderen een plaats vinden in een school zo dicht mogelijk bij huis."

Er komt ook opnieuw een Nederlandstalige gemeenteschool in Schaarbeek. Schepen van Onderwijs Luc Denys (Groen!) is erg verheugd. "Ik ben heel blij dat er na 33 jaar leegte opnieuw een Nederlandstalige gemeenteschool in Schaarbeek komt", zegt hij. In 1978 geleden liet de toenmalige burgemeester Roger Nols (FDF) een Nederlandstalige gemeenteschool sluiten.