Pippa even elegant als Cameron Diaz

Pippa Middleton mag dan wel de ster geweest zijn in een adembenemende jurk op het huwelijk van haar zus Kate en prins William, Cameron Diaz deed het haar ruim een jaar geleden al eens voor. Diaz droeg namelijk een gelijkaardige jurk, in rood weliswaar, tijdens de uitreiking van de Golden Globes 2010. Dat ze voor eenzelfde jurk ging bewijst de “star quality” van Pippa, zo wordt nu in modekringen beweerd.

Pippa schitterde in een ontwerp van het Britse modehuis Alexander McQueen, dat dus opmerkelijke gelijkenissen vertoonde met de jurk van Diaz. Opvallend verschil was wel dat de Britse haar jurk op de rug liet afwerken met witte knopen, bedekt met een zijden laagje. De kostprijs wordt op ruim 22.000 euro geraamd.

Diaz liet zich in 2010 bijstaan door de bekende Amerikaanse styliste Rachel Zoe. Voor haar verschijning tijdens de uitreiking van de filmprijzen moest Diaz inderhaast een ander kleed vinden, omdat haar originele Versace-jurk "gestolen" werd. En dus koos Diaz uiteindelijk voor de rode Alexander McQueen-jurk. Velen zagen hierin een poging om Zoe’s realityshow een boost te geven. In ieder geval slaagde Diaz erin de media-aandacht, jurkgewijs, geheel naar zich toe te trekken, ondanks het mindere weer die dag.

In tegenstelling tot wat verwacht zou kunnen worden -bijvoorbeeld: “Pippa is niet origineel, maar draagt een kopie”-, wordt Pippa’s kledijkeuze juist geprezen, omdat ze hierdoor de nodige “star quality” tentoonspreidt. Zo wordt Pippa volgens sommige mediawatchers nog méér de ster van het huwelijk van haar zus.

lees ook