Vampierensaga maakt kans op 8 MTV Movie Awards

Muziekzender MTV heeft de genomineerden voor haar Movie Awards 2011 aangekondigd. De meest recente episode uit Amerikaanse vampierensaga "Twilight" is maar liefst 8 keer genomineerd. De winnaars zijn op 5 juni bekend.

"The twilight saga: eclipse" is onder meer in de categorieën beste film, beste gevecht én beste kus genomineerd. Hoofdrolspelers Robert Pattinson en Kristen Stewart dingen mee naar de award voor beste acteur en beste actrice.

"Inception" van Christopher Nolan rijft 7 nominaties binnen. "Harry Potter and the deadly hallows: part 1" en "The social network" kunnen respectievelijk 6 en 5 prijzen in de wacht slepen.

De MTV Movie Awards worden op 5 juni in Los Angeles uitgereikt. Zowel de genomineerden als de winnaars worden door de kijkers van de muziekzender verkozen.