VREG-computer weigert "te hoge" meterstanden

Door het uitzonderlijk goede weer heeft de computer van de VREG 1.400 meterstanden van zonnepanelen geweigerd te aanvaarden omdat ze te hoog waren. Eigenaars van zonnepanelen moeten hun meterstanden doorgeven aan de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteitsmarkt om hun groenestroomcertificaten te krijgen.

In maart scheen de zon 80 procent meer uren dan in maart vorig jaar, in april waren er 50 procent meer uren zonneschijn en als gevolg daarvan produceerden de zonnepanelen veel meer elektriciteit. Het computersysteem ging er echter van uit dat zoiets niet kon.

De VREG heeft inmiddels gemerkt dat meer en meer meterstanden niet aanvaard werden en het computersysteem is aangepast. De 1.400 mensen van wie de meterstand verworpen werd, moeten enkele weken geduld hebben en dan zal hun dossier ook in orde komen.