Zes maanden met uitstel voor voedseldief

De rechtbank in Dendermonde heeft een 50-jarige man uit Temse veroordeeld tot 6 maanden met uitstel voor de diefstal van twee zakken met muffins die voorbij de vervaldatum waren.

In maart vorig jaar werd de man betrapt op de parking van een supermarkt in Rupelmonde toen hij uit de afvalcontainer twee zakken met oude muffins haalde. De uitbater probeerde de man staande te houden, maar er ontstond een gevecht.

Het parket van Dendermonde dagvaardde de man voor diefstal met geweld. De man zelf had gehoopt op de vrijspraak, maar is dus veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel. Hij reageert ontgoocheld.

De man graait al tien jaar lang voedsel uit afvalcontainers aan supermarkten om weg te geven aan minderbedeelden. Een tiental sympathisanten en vrienden van de man waren aanwezig in de rechtszaal bij het voorlezen van het vonnis.