"Het beste van de voorbije edities" op Jazz Middelheim

Jazz Middelheim is deze zomer aan zijn 30e editie toe, en dat wordt in stijl gevierd. De organisatoren van het festival in Antwerpen pakken uit met "het beste wat al te zien was op het jazzfestival". Een aantal grote namen sieren de affiche.

Onder anderen jazzvirtuoos én festivalpeter Toots Thielemans en de Amerikaanse bassist Charlie Haden met zijn Liberation Music Orchestra zullen het jubileum opluisteren. De tweede festivaldag wordt dan weer aan de Amerikaan John Zorn gewijd. Op zaterdag komen alle uiteenlopende projecten van de saxofonist aan bod.

Lady Linn & Her Magnificent Seven moeten een breder publiek naar het festivaldomein loodsen. Met deze Gentse schone en Toots Thielemans als Belgische publiekstrekkers hoopt de organisatie ook dat brede publiek met jazz te laten kennismaken.

Klara volgt het jarige festival op de voet, en zendt alle concerten rechtstreeks uit. Tussen de optredens door zullen de presentatoren Lies Steppe, Bart Vanhoudt en Rob Laurent vanop de festivalweide interviews, commentaren en reportages brengen.

De 30e editie van Jazz Middelheim vindt plaats van vrijdag 12 tot en met maandag 15 augustus in Park Den Brandt in Antwerpen. Het volledige programma staat op de officiële website van het festival.