Bejaarde man bekent "roofoverval" op vrouw

Een 81-jarige man uit de Brusselse gemeente Ganshoren heeft bekend dat hij zijn vrouw heeft vermoord. Aan de politie had hij eerst verteld dat hij en zijn vrouw waren overvallen.

Begin maart 2011 deed de man uitgebreid zijn verhaal in de media. Overvallers zouden zich van adres hebben vergist en ze hem en zijn 82-jarige vrouw zwaar toegetakeld hebben. De vrouw overleed aan haar verwondingen, de man belandde in het ziekenhuis.

Maar het verhaal bevatte te veel tegenstrijdigheden en de politie pakte de man later op voor moord. Vandaag heeft hij bekend.

"Het koppel had ruzie en die zou uit de hand zijn gelopen", vertelt Wenke Roggen van het Brusselse parket over de bekentenis. "De man heeft zijn vrouw geslagen met een Engelse sleutel. Hij heeft daarna geprobeerd om zelfmoord te plegen. De dag erop is hij wakker geworden en heeft hij het verhaal van de roofoverval verzonnen."