Belg breekt Australische drugsrecord

De Australische politie heeft 239 kilo methamfetamines in beslag genomen, een Australisch record. De drugs hebben een straatwaarde van ruim 36 miljoen euro. Een Belg, twee Australiërs en een Nederlander zijn opgepakt.

Bij razzia’s in Sydney en Perth zijn in totaal vier mannen opgepakt. Een 41-jarige Belg en een 43-jarige Nederlander zouden de plaatselijke drugsoperaties van een wereldwijd drugsnetwerk gecontroleerd hebben. De vier worden verdacht van drugshandel en drugsbezit. Ze riskeren celstraffen tot levenslang.

De politie nam zo’n 239 kilo methamfetamines in beslag, een Australisch record. De drugs zijn afkomstig uit Europa. Het vorige Australische drugsrecord dateert uit 2008. Toen werden zo’n 219 kilo methamfetamines in beslag genomen.

Door de sterke Australische dollar wordt het land steeds populairder bij drugshandelaars. In het afgelopen jaar alleen al heeft de Australische politie meer dan 1,8 ton drugs in beslag genomen. Vooral heroïne, met een stijging van 128 procent, en cocaïne, gestegen met 76 procent, zitten in de lift.