Beluikhuisjes Gentse Spitaalpoortstraat krakervrij

Een deurwaarder heeft vanmorgen de vervallen beluikhuisjes in de Gentse Spitaalpoortstraat ontruimd. De laatste dakloze gezinnen hebben intussen een ander onderkomen gevonden in Sint-Amandsberg.
archieffoto van de beluikhuisjes

De huisjes zijn eigendom van de stad Gent. Ze worden gerenoveerd en moesten dus krakervrij zijn. “Deze huisjes moeten nog verkocht en gerenoveerd worden, dus het is de bedoeling dat er niet teveel schade is”, aldus Schepen van Welzijn Guy Reynebeau (SP.A). “Als we de huisjes zouden afbreken, ja dan mogen ze het dak eraf nemen en de gevel beslaan met platen.”

Tot gisteren verbleven nog 3 gezinnen in de huisjes. Het ging om 25 mensen, waaronder 15 kinderen en een zwangere vrouw. De 3 dakloze gezinnen zijn ondertussen verhuisd naar leegstaande panden in Sint-Amandsberg. De stad Gent gaat de beluikhuisjes in de Spitaalpoortstraat bewaken zodat ze niet opnieuw gekraakt worden.

Eerdere plannen om de huisjes om te bouwen tot sociale woningen bleken niet haalbaar, daarom worden de huisjes privé verkocht om te renoveren.

Meest gelezen