Chef Antwerpse spoorwegpolitie in opspraak

De anonieme klacht tegen een waarnemend diensthoofd van de Antwerpse spoorwegpolitie wordt met de grootste omzichtigheid behandeld. Vanochtend raakte bekend dat het parket van Antwerpen en de Algemene Inspectie een onderzoek voeren naar het de man, omdat hij verdacht wordt pesterijen.

Het diensthoofd zou een ondergeschikte hebben vastgeketend aan een hek en hem hebben bespoten met pepperspray. Een andere man werd natgespoten met een hogedrukreiniger. Voorts zouden inspecteurs ook de maaltijden van hun chef hebben moeten betalen.

De feiten werden opgesomd in een anonieme brief. Voorlopig zijn er geen sancties getroffen tegen de man. Hijzelf ontkent de aantijgingen en ziet de klacht als een lastercampagne. In het verleden zou er al zo'n anonieme brief met aantijgingen zijn geweest, die later niet bleken te kloppen.

lees ook