Gemeentelijke basisschool “De letterbijter” gered

“De Letterbijter”, de Nederlandstalige gemeentelijke basisschool in faciliteitengemeente Wezenbeek-Oppem, dreigde te verdwijnen door een leerlingentekort. Daar staken minister van de Vlaamse Rand Geert Bourgeois (N-VA, foto) en minister van ONderwijs Pascal Smet (SP.A) een stokje voor.

“Het kan niet dat we onze eigen mensen, die de moed hebben in een faciliteitengemeente te wonen, die voorzieningen niet bieden”, aldus Bourgeois. “Die mensen hebben het al vaak heel moeilijk, dus we willen ze niet verdrijven uit de faciliteitengemeente door hun kinderen les te laten volgen in Vlaams-Brabant, enkele kilometers verder.”

De Vlaamse regering heeft een oplossing uitgewerkt voor “De Letterbijter”. De school krijgt een nieuw onderkomen en valt nu onder het gemeenschapsonderwijs. De school dreigde te verdwijnen door een leerlingentekort en door tegenkanting van de Franstalige meerderheid.