Isengrimusprijs voor Julien Weverbergh

De tweejaarlijkse Isengrimusprijs van het Louis Paul Boon Genootschap gaat naar de Belgische schrijver en uitgever Julien Weverbergh. Die wordt gelauwerd voor zijn inzet voor het werk van de Vlaamse auteur Louis Paul Boon.

De Isengrimusprijs wordt om de 2 jaar toegekend aan personen die onderzoek doen naar het leven en werk van de schrijver Louis Paul Boon. De jury koos dit jaar unaniem voor Weverbergh.

Weverbergh was een van de eersten die in de jaren zestig de romans van Boon verdedigde in zijn eenmanstijdschrift, zegt de organisatie. Verder was hij onder meer betrokken bij het "Boonboek" en de uitgave van de cursiefjes van Boon, de "Boontjes". In 1986 richtte Weverbergh de uitgeverij Houtekiet op en hij was de schoonvader van de bekende dichter Jotie T'Hooft.

De laureaat wordt beloond met een grafisch werk van de Nederlandse kunstenaar Walter Kerkhofs. De prijs wordt op zaterdag 17 september in Antwerpen uitgereikt.