Lieten maakt winnaars "Kleur je media" bekend

Benjamin Van Eenoo en Maarten Adam, twee studenten van filmschool Narafi, hebben de eerste editie van de wedstrijd "Kleur je media" gewonnen. De deelnemers moesten een spotje maken dat allochtone jongeren tot mediagerichte opleidingen aanzet.

De winnende spot van Van Eenoo en Adam was volgens de jury een "schot in de roos". Hun inzending "Laat je afkomst je opleiding niet bepalen" ging uit van een eenvoudig idee dat knap was uitgewerkt, luidde het.

De winnaars ontvingen elk een cadeaubon van 750 euro uit handen van Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A). "Ik zie het als een verantwoordelijkheid van de hele mediasector om te werken aan meer diversiteit", zei ze. "De media zouden immers een weerspiegeling van de samenleving moeten zijn. Toch zien we de mediabedrijven en berichtgeving maar mondjesmaat verkleuren."

Het initiatief gaat uit van de Cel Diversiteit van VRT en Mediarte.be, het sociaal fonds van de private audiovisuele sector. Daarmee willen ze allochtone scholieren warm maken voor een job in de "nog te witte mediasector". De wedstrijd richtte zich op studenten van alle Vlaamse en Brusselse mediaopleidingen. Uit de twaalf inzendingen selecteerde de jury vijf genomineerden. De beste producties worden gebruikt voor een toekomstige sensibiliseringscampagne.